Κλουβιά για κουνέλια

rabbit cage
Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές για το κλουβί του κουνελιού


Τα κουνέλια ως κατοικίδια ζώα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή. Μερικοί ιδιοκτήτες αφήνουν τα κουνέλια τους ελεύθερα να κάνουν βόλτες σε όλο το σπίτι ενώ ή σε ένα δωμάτιο, άλλοι προτιμούν να εγκαταστήσουν ένα κλουβί ή να φτιάξουν ένα χώρο για παιχνίδι και άσκηση.

Παρόλο που τα κατοικίδια κουνέλια δεν έρχονται αντιμέτωπα με τις αλλαγές του καιρού ή τα αρπακτικά, χρειάζονται ακόμη πρόσβαση σε μια κλειστή περιοχή για να την έχουν σαν το λαγούμι τους. Τα κλουβιά δεν το παρέχουν αυτό, οπότε θα χρειαστεί να προσθέσεις ένα ξεχωριστό κουτί για τον ύπνο και για να κρύβεται.


Οι πιο συνηθισμένες επιλογές για κλουβιά είναι:

Κλουβί για κουνέλια

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε κλουβιά για κουνέλια αλλά λίγα προσφέρουν αρκετό χώρο και είναι κατάλληλα. Τα περισσότερα σχέδια είναι παρόμοια με ένα πλαστικό δίσκο που σχηματίζει τη βάση και ένα συρμάτινο μέρος απο πάνω. Θα χρειαστεί να προσθέσετε ένα κλειστό κουτί για να έχει το κουνέλι μια περιοχή να κρύβεται αλλά και να κοιμάται.

Το πλεονέκτημά τους είναι πως είναι αρκετά εύκολο να καθαριστούν. Ωστόσο, τα μεγάλα κλουβιά είναι ακριβά σε σχέση με το χώρο που παρέχουν και δεν είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων, όμως μπορείς να τα παραγγείλεις online, παρακάτω έχω κάποια που προτείνω και αξίζουν τα λεφτά τους.


Κλουβί για σκύλους

Ένα κλουβί σκύλου είναι μια εξαιρετική και φθηνότερη εναλλακτική λύση από ότι ένα κλουβί κουνελιού. Ένα μεγάλο κλουβί για σκύλους κοστίζει περίπου το μισό της τιμής ενός κλουβιού κουνελιού παρόμοιου μεγέθους. 
Τα κλουβιά σκύλων είναι μεγαλύτερα από τα περισσότερα κλουβιά, κουνελιών έτσι το κουνέλι έχει περισσότερο χώρο στο κλουβί (το ιδανικό μήκος του κλουβιού ισούται με 4 φορές τουλάχιστον το μήκος του κουνελιού οταν είναι ξαπλωμένο) . 

Το επιπλέον ύψος (γιατί έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν σκύλους) σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός χώρος για ένα ράφι, έτσι μπορούμε να αυξήσουμε την επιφάνεια του δαπέδου. Στα κουνέλια αρέσουν οι όροφοι. 
Το μειονέκτημα ενός κλουβιού για σκύλους είναι πως το κάτω μέρος του κλουβιού είναι ένας ρηχός δίσκος, ο οποίος δεν κατακρατεί την ακαταστασία, αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί προσθέτοντας ένα μεγάλο κουτί αποθήκευσης που θα λειτουργήσει ως δίσκος απορριμάτων.


Σχόλια